Kokoomuslaiset ehdokkaat kuvattiin Lapissa

Nykypäivän videogalleria
Lapissa on käyty vuodenvaihteesta lähtien tiukkasanaista keskustelua Yleisradion kansanedustajaehdokkaista tekemästä videogalleriasta. Muun muassa kommunistien Tapio Siirilä on esittänyt kovaa kritiikkiä (LK 27.12.2014) siitä, että lappilaiset ehdokkaat pakotetaan matkustamaan satoja kilometrejä kuvattavaksi Ouluun. Ylen eduskuntavaaligallerian tuottaja Juho Salminen väittää omassa vastauksessaan (LK 5.1.2015), ettei kuvauksia olisi resurssisyistä mahdollista järjestää Lapissa.

Onko oikeasti näin? Ylellä on Lapissa useita aluetoimituksia sekä radio- että TV-toiminnot mukaan lukien. Työntekijöitä niillä on kymmeniä ja toimitilaa varsin runsaasti.

Kokoomuksessa on pidetty tärkeänä, että koko maasta pidetään huolta. Sen ansiosta saimme tilaisuuden tehdä Nykypäivä-lehdelle oman videotenttigalleriamme, johon olemme kutsuneet kaikki kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaat ympäri maan. Lappilaiset ehdokkaat kuvattiin tietenkin Lapissa, Rovaniemellä.

Nykypäivän videogalleria on toteutettu pääasiassa kahden hengen ilta- ja viikonlopputöinä yhden henkilöauton ja muutamien paikallisten apurien siivittämänä. Lapin kansanedustajaehdokkaiden haastattelut on vasta julkaistu, ja ne löytyvät osoitteesta http://videot.nykypaiva.fi/lappi/.

Tulemme tarvittaessa mielellämme konsultoimaan Juho Salmista ja neuvomaan, miten Yle saisi lappilaiset ehdokkaat kuvatuksi kohtuukustannuksin Rovaniemellä.

Ossi Mäntylahti
tuottaja, Nykypäivän ehdokasvideogalleria, Helsinki

Maria Pekkala
toimittaja, Nykypäivän ehdokasvideogalleria, Helsinki

Kirjoita kommentti